Et stort sprang inn i hybridhverdagen

Neil Armstrong med Plantronics-headset

Kommunikasjonsteknologi muliggjør hybridhverdagen. Den visker ut avstander og fører mennesker sammen. Det var et stort sprang for menneskeheten da vi gikk fra A-post til E-post, da vi byttet ut stedsbundet skravling i fasttelefon med kjapp og mobil tankeutveksling via SMS, og da vi erstattet todagers forretningskonferanser i utlandet med totimers videokonferanser fra kjøkkenbenken.

Jobben er ikke lenger et sted, det er hva du gjør og hvordan du gjør det.

Hvert år blir verden mindre – takket være kommunikasjonsteknologien – og nye hybride arbeidsmodeller har skapt en enorm etterspørsel for avanserte samhandlingsløsninger.

En av pådriverne bak denne utviklingen er det amerikanske selskapet Poly, som nylig har blitt kjøpt opp av HP. I dag leverer Poly en rekke moderne samhandlings- og møteromsløsninger, som webkameraer, videoplanker og headsets til bedriftsmarkedet, og har over 7000 ansatte i 34 land.

hpandpoly

Poly sin visjon for hybridhverdagen er total likhet mellom alle deltagerne i et møte – både de som er til stede i rommet, og de som sitter annensteds. Dette passer HPs Work Happy-filosofi som hånd i hanske. Gode hybride løsninger, gjensidig tillit, og en fleksibel tilnærming gjør at ansatte blir mer motivert, og mer effektive. Med Poly på laget kan HP tilby komplette møteromsløsninger som kan administreres av IT med samme verktøy de bruker til å holde styr på PC-parken. Resultatet blir en sømløs kobling mellom PC, tilbehør og programvare som gjør hybride møter enda bedre.

Navnet Poly er forholdsvis nytt. Det kom først på banen i 2018, da møteromsutstyrprodusenten Polycom ble kjøpt opp av headsetveteranen Plantronics.

Da Neil Armstrong sa «det er et lite steg for et menneske, et stort sprang for menneskeheten», var det et Plantronics-headset som fanget stemmen hans. Firmaet ble grunnlagt i 1961, da to piloter fant opp et lett og hendig headset som kunne erstatte de tunge, klumpete høretelefonene som ble brukt ombord i fly. Få år senere hadde selskapet fått kontrakt på å levere headsets til alle flygeledere i USA, tett etterfulgt av telegiganten Bell – og da var ikke veien lang til NASA.

Siden den gang har Plantronics vært kjent som en ledende headsetprodusent. De var blant de første til å levere Bluetooth-baserte headset til mobiltelefoner, og hadde en rekke anerkjente produkter innen gaming-segmentet, under merkenavnet .Audio og RIG. Da de kjøpte opp Polycom i 2018 trakk de seg ut av forbrukermarkedet for å fokusere på bedriftsmarkedet under det nye felles merkenavnet Poly.

Poly PolycomSoundStation
Husker du den klassiske SoundStation-konferansetelefonen fra Polycom?

Polycom, på sin side, ble grunnlagt i 1990 av to kolleger fra videokonferanseselskapet PictureTel, med formål om å utvikle løsninger for alle de viktigste måtene folk kommuniserte på, slik som audio, tekst og video. De første produktene selskapet slapp i 1992 var konferansetelefoner. SoundStation-serien ble senere supplementert med dokumentdelingssystemet ShowStation i 1997, og videokonferanseløsningen ViewStation ble en realitet i 1998, etter oppkjøpet av selskapet ViaVideo. I 2001 kjøpte selskapet opp gründernes tidligere arbeidsgiver, PictureTel. Utviklingen gikk videre, og snart ble Polycom kjent for gode kontrollapplikasjoner, som kundene kunne bruke til å styre større videokonferansenettverk.

En rekke oppkjøp ga selskapet en stor teknologiportefølje innen sitt felt. I 2011 kjøpte faktisk Polycom HPs Visual Collaboration-avdeling, som blant annet inkluderte Halo-produktene. Nå, 11 år senere, har Halo-teknologien kommet tilbake til HP, sammen med hele porteføljen til både Polycom og Plantronics.

Poly meetingroom
Hybridmøte med Poly- og HP-utstyr.

HPs oppkjøp ble kunngjort i mars i år, men det har tatt noen måneder å få alt på plass. Mesteparten av papirarbeidet ble ferdigstilt i slutten av august, og nå som HP har begynt sitt nye fiskalår i november, er HP og Poly offisielt ett team.

Det er innen tilbehør og hybridarbeidsløsninger man vil finne de tidligere Poly-produktene. Her snakker vi programvare, videokonferanseutstyr, kameraer, høyttalere, mikrofoner og headset. Ved å kombinere videoplanken Poly Studio R30 med kontrolleren Poly TC10 og HPs Mini Conferencing PC får man en avansert hybrid møteromsløsning som er sertifisert for både Teams, Zoom og Google Meet.

poly products
Et utvalg av Poly-produkter

Vil du lære mer om Polys møteromsteknologi og hvordan de kan forbedre din bedrifts hybride møter? Last ned og les denne PDF’en.

Er du interessert i å finne ut mer om hva slags nye Poly-baserte samhandlingsløsninger HP kan tilby gjennom sitt forhandlerapparat, er det bare å ta kontakt med din HP-partner.