Hvor trygt jobber du?

Featured 002
Windows11 logo smaller
Den riktige enheten for hver eneste bruker

Det er høst. Snart foregår morgen- og kveldsrushet i mørket – og som alltid er det viktig å reise trygt og være oppmerksom når det er dårlig sikt og glatt føre. Det gjelder ikke bare når du flytter på deg, men også når du jobber – for de cyberkriminelle lurer hele tiden bak hjørnet. Heldigvis er oktober Nasjonal Sikkerhetsmåned, ledet an av Norsk senter for informasjonssikring. La oss benytte anledningen til å se nærmere på hvordan du kan forsikre deg om at du jobber trygt.

Sikkerhet kommer først – selv med fjernarbeid

Cyberkriminalitet er big business. Hvert minutt truer ni nye malware-varianter datamaskiner og deres nettverk. Men er det noe som berører deg? Absolutt. Cyberkriminalitet er overalt.

Natt til tirsdag 28. desember 2021 gjorde hackerne sitt trekk mot norske Amedia, og satt flere av deres sentrale datasystemer ut av drift. Det førte til at ingen papiraviser kunne gis ut påfølgende onsdag, mens teamet til data- og teknologidirektør Pål Nedregotten måtte finne en måte å takle problemet på. Med store mengder data kryptert, er det ikke mye annet å gjøre enn å levere kravet om løsepenger til politiet.

Dagbladet skrev nylig om hvordan nesten 50 norske bedrifter og kommuner har blitt utsatt for datainnbrudd av russiske hackerbander. Østre Toten kommune, Radio Nordkapp, Hurtigruten, Våpensmia, Sullestad Support, Øksnes kommune, Stortinget, Oslo bystyresekretariat og Høgskolen i Østfold er noen av navnene Dagbladet nevner i sine artikler – og Nordic Choice er en av flere offere dekket av HP Norges podcast, Sikkerhetsbruddet.

Poenget her er at ingen er trygge. Organiserte cyberkriminelle går etter store Amedia, etter mellomstore Østre Toten kommune, etter lille Sullestad Support på Skreia. Geografi betyr ingen ting på Internett. Uansett hvor bedriften din ligger, eller hvor stor den er, kan det også skje med deg. Forsiktighet er derfor påkrevd. Spesielt nå som vi i jobber mer og mer hybrid, og logger oss på en rekke ulike nettverk i løpet av arbeidsuka.

Ultimat beskyttelse med HP Wolf Security

  • Fakta: Private Wi-Fi-nettverk er ofte mindre sikkre enn bedriftsnettverket.
  • Fakta: medpassasjerer har vanskelig for å holde øynene sine for seg selv. De titter ofte på hva naboen driver med når man kjører kollektivt, være deg seg bane, buss, tog eller fly.
  • Fakta: Cyberkriminelle lurer overalt.

Har du en laptop med HP Wolf Security trenger du ikke å bekymre deg for dette lenger. Da er du maksimalt beskyttet mot enhver inntrenger eller trussel. HP Wolf Security beskytter alle endepunktenhetene dine (som din PC, skriver eller skanner), og gir dem sikkerheten du trenger.

Solid sikkerhet – rett ut av boksen

PC-er med Secured-core og Windows 11, som åttende generasjon av HP EliteBooks 800-serie, er de sikreste Windows-PC-ene noensinne, med sterk sikkerhet rett ut av boksen som proaktivt jobber for å forhindre infeksjoner, beskytte informasjon og forenkle sikkerheten. I tillegg er disse PC-ene fra HP utstyrt med flere sikkerhetsfunksjoner som ikke bare proaktivt beskytter mot trusler (HP Sure Click, HP Sure Sense og HP Sure Run), men som også sikrer rask gjenoppretting fra en potensiell sikkerhetssårbarhet (HP Sure Start og HP Sure Recover).

I tillegg hindrer innsynsfilteret HP Sure View nysgjerrige øyne fra å få med seg hva du jobber med når du må ta en arbeidsøkt på offentlig sted.

Jobb trygt og stedsuavhengig på fremtidens kontor

Fleksibilitet er en stor ressurs i et eksternt arbeidsmiljø. Takket være den banebrytende teknologien bak HP Wolf Security, har ikke skadelig programvare en sjanse i havet, og organisasjoner kan være trygge. Skulle det likevel oppstå et problem, sikrer HP Sure Start og HP Sure Recover at brukerne ikke blir berørt og kan fortsette arbeidet i sikker modus. I dag setter arbeidsgivere sikkerhet øverst på listen over prioriteringer. 

På denne måten kan ansatte jobbe på sin hybridarbeidsplass i full sikkerhet og med de beste verktøyene og teknologiene: et moderne arbeidsmiljø som muliggjør og støtter stedsuavhengig arbeid.

ECITalks & Lunch: Sikkerhet – 19. oktober

Vil du vite mer om sikkerhet, kan du melde deg på ECITalks & Lunch den 19. oktober, på Technopolis Fornebu. Her får du møte sikkerhetsekspert Kjell Jørgenrud fra HP Norge, som sammen med andre panelister ønsker å bidra til økt forståelse for dagens trusselbilde og gi tips og råd om hva små og mellomstore bedrifter må gjøre for å få en sikrere IT-hverdag.

Klikk her for mer info og påmelding.