Ta deg et skogsbad i sommer

FeaturedImages SI 4 plantettre

Bli med Dr. Jane Goodall og Rebel Wilson på et skogsbad, og les mer om “plant et tre med HP”!

Så hva er egentlig “Forest Bathing” – denne nye grønne trenden? I filmen kan du se hvordan Rebel Wilson lærer seg å søke skogens ro, uten å hverken måtte gå seg en tur på stien eller hoppe ut i et tjern. Det handler om å suge til seg skogens ambiens; lytte, lukte, og nyte.

I hvert fall frem til myggen kommer…

Alle snakker om bærekraft – men hva er det egentlig som gjøres, helt konkret? Med den nye EU-taksonomien på plass blir mange useriøse aktører fristet til å grønnvaske prosjektene sine. Da er det fint å ta en nærmere titt på hvilke konkrete prosjekter leverandørene faktisk gjennomfører.

Ett av HPs konkrete prosjekter denne våren har vært “Plant a tree with HP“-kampanjen, hvor en prosentandel av HPs omsetning i Nordamerika i april, mai og juni 2022 har gått til å plante en million trær i samarbeid med Jane’s Green Hope og Arbor Day Foundation.

Trærne fra denne spesifikke kampanjen blir fordelt mellom seks forskjellige plantingsprosjekter:

Washington State Lands (USA)
Image%20Card%2001%20 %20Washington%20 %20Desktop

Gjennom et partnerskap med Washington Department of Natural Resources, tar dette prosjektet sikte på å styrke skogsområder plaget av sykdom og insektskade, å forbedre habitatet til den truede nordlige flekkuglen, og å sikre et sunt og mangfoldig blandingsskogområde.

Oregon Archie Creek Fire (USA)
Image%20Card%2002%20 %20Oregon%20 %20Desktop

I 2020 ble Oregon truffet av en stor skogbrann, kjent som “the Archie Creek Fire“. Dette prosjektet tar sikte på å plante den opprinnelige blandingsskogen i brannområdene, med blant annet douglasgran og kjempetuja. Det vil gi den nordlige flekkuglen nye hekkeområder, og skape skygge og binde jordsmonnet rundt bekkene hvor den truede Coho-laksen svømmer.

Madagaskar Lemurhabitat (Madagaskar)
Image%20Card%2003%20 %20Madagascar%20 %20Desktop

The Arbor Day Foundation sitt samarbeid med Omaha’s Henry Doorly Zoo & Aquarium og Madagascar Biodiversity Partnership fokuserer på å reversere ødeleggelsen av skogsområder på Madagaskar. I disse områdene finner man de kritisk truede lemurene, og en rekke andre arter som ikke finnes noe annet sted på kloden.

Amazonas (Brazil)
Image%20Card%2004%20 %20Brasil%20 %20Desktop

I møte med avskoging og ødeleggelse, har the Arbor Day Foundation dedikert seg til å hjelpe til med å beskytte urinnvånernes land i Amazonas. Dette arbeidet vil bedre matsikkerheten og skape alternative inntektskilder for tusenvis av urinnvånere, samtidig som det hjelper bøte på klimaendringer.

West Virginia Monongahela National Forest (USA)
Image%20Card%2005%20 %20Virginia%20 %20Desktop

Noen av landområdene U.S. Forest Service har tatt tilbake gjennom årenes løp er gruveområder som ikke har blitt skikkelig satt i stand. Å plante de opprinnelige rødgranene i området vil gi sårt trengte habitater for en rekke ville dyr, blant annet flygeekorn og Cheat Mountain-salamanderen.

Florida Econfina Creek og Chipola River (USA)
Image%20Card%2006%20 %20Florida%20 %20Desktop

I 2018 ødela orkanen Michael tusenvis av mål med skog i tilsigsfeltene rundt Econfina Creek og Chipola River i Florida. Ved å plante sumpfuru kan man gjenskape det opprinnelige skogsdekket i området. Sumpfuruer er spesiellt motstandsdyktige mot vannbiller, ild og vind, og trenger mindre vann.

Dette er ikke første gang HP jobber med trær, og ikke siste heller. Vi har blant annet skrevet om skogssamarbeidet mellom HP og WWF tidligere her på fremtidskontoret.

Som printerprodusent med eget papirmerke er det viktig å ta ansvar for skogene alt kommer fra. Visste du at med det smarte utskriftsprogrammet HP+ planter du skog med hver side du skriver ut?

Vil du vite mer om HPs bærekraftsarbeid, kan du lese mer om HPs Sustainable Impact-rapport for 2021, eller besøke bærekraftsiden her på fremtidskontoret for en rekke interessante artikler.