Sikkerhetsbruddet: Kompetanseheving

FeaturedImages SB8

Kompetanseheving er viktig på alle nivåer, fra de som tar beslutningene til de som utfører oppgavene. Hvis ledelsen ikke forstår risikobildet, hvordan kan de da stille de riktige kravene til sine ansatte?

Høsten 2022 kommer HP, Microsoft og NTNU med en kompetansehevende kursportefølje innenfor IT-sikkerhet. Dette blir en rekke korte, intensive kurs for de som har IT-sikkerhet som del av sine arbeidsoppgaver. De blir utviklet i regi av NTNU, og vil komme i varianter tilpasset både beslutningstagere i ledelsen og operative ansatte innen IT-drift.

I åttende episode av HP Norges sikkerhetspodcast, Sikkerhetsbruddet, får vi høre mer om høstens kurstilbud. Vi får møte Instituttleder for Institutt for informasjonssikkerhet og
kommunikasjonsteknologi NTNU, Nils Karlstad; National Security Officer i Microsoft Norge, Ole Tom Seierstad; samt Sikkerhetsbruddets faste sikkerhetsekspert, HP Norges egen Tor Petter Abrahamsen.

“Fra vår side ser vi behovet der ute,” sier Tor Petter Abrahamsen. “Man har ikke teknologien på plass for å beskytte seg i dagens situasjon. Vi leverer produkter med mye sikkerhetsteknologi – som dessverre ikke tas i bruk, fordi bedriftene mangler kompetansen eller kapasiteten til å utnytte det de faktisk har investert i.”

Nils Karlstad påpeker at dette handler om Upskill og Reskill. Nybrottsarbeidet her ligger i å definere læringsmoduler på 15 timer, i motsetning til den femårige utdanningen de normalt jobber med.

Sikkerhetsbruddet artikkel1

Vil du høre flere historier om sikkerhetsutfordringer fra norsk næringsliv? Da bør du få med deg resten av episodene av Sikkerhetsbruddet. Med den erfarne journalisten Nils Johan Halvorsen som programleder, og Tor Petter Abrahamsen fra HP Norge som fast ekspert, får du høre hva som gikk galt, hvorfor det gikk galt, og hva vi kan lære av det.

Podcasten ligger gratis tilgjengelig på Spotify. Klikk på bildet over for å gå til serien, eller på enkeltepisodene under for direkte tilgang.

SB EP1
SB EP2
SB EP3
SB EP4
SB EP5
SB EP6
SB EP7
SB EP8