Tenk bærekraft – gjør en forskjell

Featured gjorenforskjell
Windows11 logo smaller
Brings you closer to what you love

Ønsker du å bidra til å gjøre verden til et bedre sted? Driver du en bedrift, eller drømmer du om å gjøre det? Slik hjelper HP deg og titusener av andre næringsdrivende med å bli mer bærekraftige.

EU-taksonomi gir bærekraftskrav

Når EUs taksonomi for bærekraftig aktivitet blir norsk lov, kommer norske bedrifter til å få en rekke rapporteringskrav de færreste er forberedt på. SMB’er som klarer å rapportere grønne forbedringer vil stille sterkere i forhold til banker og investorer enn de som ikke har tiltak å vise til. Da er det greit å kunne lære av noen som har bærekraft i arvestoffet.

Bærekraft i arvestoffet

HP har alltid tenkt bærekraft. Da David Packard og Bill Hewlett ryddet garasjen til Dave for å starte sin gründerbedrift i 1938, med 538 dollar i startkapital, hadde de som mål å skape et firma som ikke bare skapte verdier for kunder og eiere, men for samfunnet som helhet. I 1940 ga de sitt første bidrag til veldedighet – en sjekk på hele fem dollar – og i 1942 vanket det helseforsikring på alle selskapets ansatte.

Artikkel insert bill n dave

Disse holdningene var muligens forut for sin tid, men de gjennomsyret organisasjonen fra første dag, og ble til slutt formalisert i 1957, da Bill og Dave skrev sine første offisielle forretningsmål. Her hadde de med overskriften «Citizenship», som forpliktet selskapet til å gi «bidrag til fellesskapet og til institusjonene i samfunnet vårt som skaper miljøet vi opererer i.»

Gründernes holdninger gjennomsyret bedriftskulturen. I 1966 innførte en HP-ansatt en resirkuleringsordning for bedriftens hullkort, og i 1973 ble HP de første til å innføre fleksitid, slik at de ansatte skulle få bedre anledning til å prioritere familie, fritid og andre personlige gjøremål. I 1975 designet og installerte et HP-team sitt eget solcelle-baserte varmeanlegg på kontoret i Sunnyvale, California. 1987 ble starten på selskapets resirkuleringsprogram. Og listen fortsetter, år etter år, helt frem til i dag.

Ingen kan redde verden alene

HP har forstått at bærekraft faktisk er lønnsomt. Det som er godt for miljøet er også godt for både næringsliv og samfunn – og da er det ikke nok å bare feie for egen dør.

Heldigvis har HP en unik styrke: sitt enorme partnerapparat. Ikke bare får alle HPs 55.000 egne ansatte sette sine personlige bærekraftsmål; med utrullingen av partnerprogrammet HP Amplify Impact får HPs forhandlere hjelp og støtte til å bli enda mer bærekraftige.

Programmet ble først rullet ut i 2021, og ga forhandlere i 19 land muligheten til å delta. Målet er å få over halvparten av HPs partnere med på dette frivillige opplegget innen 2025 – og så langt har det vært en braksuksess. Over 20% av partnerne meldte seg på i løpet av det første året – dobbelt så mange som forventet – og nå som 24 nye land får muligheten til å være med (deriblant Norge), er det duket for enda større oppslutning.

Amplify Impact-programmet har også blitt kåret av Canalys som IT-bransjens beste partner-rettede bærekraftsprogram.

HP LIFE – Opplæringsressurser

HP hjelper ikke bare partnerne sine med å bli grønnere. Alle står fritt til å ta i bruk det velkjente resirkuleringsprogrammet HP Planet Partners, men langt færre er klar over hvor mye nyttig kunnskap som finnes i opplæringsportalen HP LIFE.

HP LIFE er gratis for alle, med 32 ulike kurs tilgjengelig. Her kan du blant annet lære deg om energieffektivitet (noe som også er lønnsomt i disse ekstreme strømpristider), om sosialt entreprenørskap, hvordan lage effektive bedriftsnettsider, hvordan utvikle et suksess-orientert tankesett, og mye mer som er relevant for gründere og næringsdrivende på alle nivåer.

Verdens mest bærekraftige PC-portefølje

HP gjør en rekke konkrete bærekraftstiltak, og en av de mest synlige er innsamlingen av havbunden plast, gjennom konsortiumet NextWave Plastics, som brukes i flere av HPs produkter. Flaggskipet her er HP Elite Dragonfly, som har over 80% resirkulert materiale i sine mekaniske deler, og straks kommer i tredje generasjon levert med Windows 11 Pro.

Artikkel insert dragonfly
Windows 11 Pro er designet for den hybride arbeidsdagen

Windows 11 Pro driver verdens største utvalg av forretningsenheter slik at ansatte kan arbeide på den enheten som er riktig for dem, noe som fører til at arbeidet blir mer tilfredsstillende og produktivt. Innovasjoner innen tale, berøring og penn – Windows 11 Pro tilpasser seg enkelt ulike arbeidsstiler. Det gir også bedre ytelse på tvers av enhetskonfigurasjoner på grunn av de nye minimumskravene til system.  Og med det største utvalget av OEM-er som støtter Windows 11 Pro, og det største økosystemet av silikonalternativer, vil hele organisasjonen dra nytte av løpende utvikling av maskinvare og teknologi.