Utstyr hjemmekontoret riktig – uansett størrelse

FeaturedImages Hjemmekontor

Salomé Coutinho, en kundeservice- og relasjonsansvarlig i en stor finansorganisasjon i Sør-Australia, byttet til en hybrid arbeidsmodell i fjor. Et av de første tiltakene hennes var å omorganisere og gjøre noen tillegg til det lille hjemmekontoret hun bruker.

“Jeg har lagt til et skrivebord med en svingstol, en flyttbar vifte og et lite hjørne for dokumenter jeg trenger til jobben,” sier hun. “Jeg justerte også belysningen og sørget for å sitte slik at jeg kan se ut av vinduet.”

Ifølge en Gallup-undersøkelse fra 2022 jobber åtte av 10 ansatte allerede hybrid eller er helt fjernarbeidende. På samme måte som Coutinho, erkjenner mange at det midlertidige arbeidsområdet de har satt sammen, har fungert de siste årene, men en langsiktig hybrid arbeidsmodell krever å tenke litt lenger enn til spisebordsstolen eller skrivebordet på soverommet.

“Pandemien beviste at over 60 % av amerikanske ansatte har jobber som kan gjøres eksternt – i det minste nå og da,” sier Kate Lister, president for Global Workplace Analytics, et selskap som hjelper bedrifter med å utvikle strategier for fjern- og hybridarbeid. “Hvis du jobber hjemmefra på heltid, vil du tilbringe omtrent 2000 timer i året med utstyret du har skaffet til arbeidsplassen din.”

For hybridarbeidere som typisk jobber hjemme to til tre dager i uken, utgjør det mellom 800 og 1300 timer i året. “I tillegg til ergonomi bør du tenke på holdbarhet, bærbarhet, produktivitet og profesjonalitet,” forklarer Lister. Hun påpeker at produkter som en ergonomisk kontorstol, håndleddsstøtte, fotstøtte og et konvertibelt stående skrivebord er vel verdt investeringen, da de ikke bare hjelper deg med å opprettholde produktiviteten, men også ivareta helsen din.

En studie fra AT&T fant at antallet selskaper som tilbyr sine ansatte en hybridmodell forventes å nesten dobles fra 42 % i 2021 til 81 % neste år. Så enten du har satt av et hjørne av soverommet eller stuen som arbeidsplass, eller om du har et helt rom som du har gjort om til et hjemmekontor, er det på tide å være bevisst på å skape et miljø der du kan yte ditt beste arbeid – spesielt hvis du må dele kontoret ditt med partneren din, romkamerater eller barna. Her er noen ideer som kan gjøre ethvert rom til et ideelt sted for å få jobben gjort:

Det (bokstavelige) hjørnekontoret

Hvis du bare har et hjørne eller et bord å jobbe fra, bør du se etter produkter som vil hjelpe deg å utnytte den begrensede plassen best mulig. Et sammenleggbart skrivebord kan være akkurat det du trenger for å skape et arbeidsområde når du trenger det, og la det forsvinne når du ikke trenger det. For å gjøre det ekstra komfortabelt på det midlertidige kontoret ditt, kan du unne deg en oppvarmet fotstøtte og prøve et stativ for bærbar PC og en fjærende, ergonomisk setepute for optimal holdning og ryggstøtte. Hvis du veksler mellom en dag på kontoret og en dag ved spisebordet, er det en fordel å ha en kraftig bærbar datamaskin som HP Dragonfly Pro, som er lett nok til å bære med seg uten å belaste skuldrene og som gir deg et flott utseende og lyd på videosamtaler uansett hvor du er. Den oppladbare, trådløse HP 710-musen passer godt til denne oppsettet og gir en sømløs arbeidsopplevelse fra kontoret til hjemmet.

“I tillegg til ergonomi bør du tenke på holdbarhet, bærbarhet, produktivitet og profesjonalitet.”
– Kate Lister, president, Global Workplace Analytics

For å minimere og eliminere distraksjoner fra kjæledyr, romkamerater eller andre familiemedlemmer hjemme, er de trådløse øreproppene i Poly Voyager Free 60-serien designet for arbeid og dagligliv. De gjør deg i stand til å være produktiv, forbundet og underholdt samtidig som de minimerer bakgrunnsstøyen slik at stemmen din kommer tydelig frem. Legg til en avtagbar ringlampe for å se best mulig ut på videosamtaler selv i det mørkeste hjørnet av rommet, og prøv en plassbesparende skrivebordslampe for å få tilstrekkelig lys til konsentrert arbeid. På slutten av dagen kan du rydde plassen ved å oppbevare alt i dekorative skuffer eller kurver for å redusere rot og holde arbeid og hjem adskilt.

Den koselige skapet eller alkoven

Kanskje har du klart å skaffe deg litt mer plass til hjemmekontoret ditt – for eksempel et lite skap, et loft eller en ombygd kjeller. Du kan oppgradere til en stasjonær PC som HP ENVY All-in-One, som er spesielt designet for ekstern samhandling, med en skjermfot som kan lade alle enhetene dine mens du jobber. Hvis dagen din består av mange videomøter, vil et kompakt Poly Studio P5-webkamera bidra til å holde fokuset på deg og ikke omgivelsene dine, mens et behagelig hodesett som Poly Voyager 6200 og en kompakt, men kraftig høyttalertelefon med trippelmikrofon sørger for utmerket lydkvalitet under alle samtaler.

Selv om du har begrenset plass, er det ingen grunn til å føle deg trang. Et plassbesparende skrivebord eller et konvertibelt stående/sittende skrivebord og en kompakt kontorstol vil gi deg riktig ergonomisk støtte samtidig som du har god plass til å bevege deg mens du jobber. En lavprofil alt-i-ett-skriver som HP ENVY 6000 vil gjøre deg produktiv uten å ta opp for mye plass. En personvernskjerm kan skape en koselig atmosfære og gi et profesjonelt bakteppe for videosamtaler, mens en varmeovn/kjøler sørger for at du holder deg komfortabel. Til slutt kan du holde kaffen varm med et oppladbart, temperaturkontrollert krus slik at du slipper å løpe til kjøkkenet.

Det romslige oppsettet

Hvis du har et helt rom til ditt private hjemmekontor, hvorfor ikke forvandle det til den ideelle arbeidsplassen? Ta videokonferansesamtalene dine til nye høyder med en elegant, profesjonell Poly Studio P15-videolinje som gir deg en levende visuell tilstedeværelse og overlegen lyd, blokkerer forstyrrende bakgrunnsstøy og holder deg i fokus selv om du beveger deg rundt. En robust skriver som HP ENVY Inspire kan håndtere utskrift, kopiering og skanning av arbeidsdokumenter og presentasjoner, samt lekser, kreative prosjekter og bilder for andre familiemedlemmer. For kreative personer kan den kompakte HP Z2 Mini stasjonære PC-en tilby kraftig databehandling med et lite fotavtrykk. Å investere i en ekstra skjerm kan bidra til multitasking og øke produktiviteten.

“En dobbel- eller widescreen-skjerm kan være verdt det hvis det øker produktiviteten med bare ett minutt om dagen,” sier Lister. Forskning viser at doble skjermer kan øke produktiviteten, i noen tilfeller med over 40 %. Og siden du har plass, kan du legge til et koselig teppe som skaper en god atmosfære.

Lister påpeker at det er viktig å ta hensyn til hvordan du designer kontoret ditt – alt fra oppsettet av utstyret til belysningen du velger – fordi det kan utgjøre en stor forskjell. For eksempel kan plasseringen av skjermen påvirke gjenskinn på skjermen, og valg av riktig belysning kan redusere belastningen på øynene. Det kan være lurt å bruke National Institutes of Healths ergonomiske sjekkliste for å sikre at oppsettet ditt er optimalt.

I tillegg til riktig teknologi er det viktig å gjøre arbeidsplassen innbydende slik at du faktisk ønsker å tilbringe tid der. Prøv å inkludere noen grønne planter som er selvbevannende og krever minimalt med innsats, tenn dine favorittduftlys eller heng opp noen eventyrlys, og legg til personlige preg som kan glede deg gjennom hele arbeidsdagen. Coutinho la for eksempel til rammer med bilder av familie og venner, samt inspirerende sitater som hjelper henne med å få et perspektiv når hun føler seg stresset eller overveldet.

Uansett hvor mye plass du har til rådighet, og uansett budsjettet ditt, kan du skape et ideelt hjemmekontor som fremmer produktivitet, komfort og trivsel. Ved å investere i riktig teknologi og tilbehør som støtter ergonomi og produktivitet, kan du skape en arbeidsplass som fungerer for deg og hjelper deg med å oppnå dine profesjonelle mål. Husk å tilpasse arbeidsområdet ditt etter dine egne behov og preferanser, og sørg for å ta pauser og bevege deg regelmessig for å opprettholde helse og velvære.