Work Happy: Jobb hybrid!

Featured jobbhybrid
Windows11 logo smaller
Den riktige enheten for hver eneste bruker

Nå er det ikke lenger noen eksterne årsaker som hindrer oss i å reise inn på kontoret for å jobbe. Men nå som vi har vært på kontoret en stund, fått sett kollegene våre, og kommet tilbake til rutinen – blir vi egentlig så mye lykkeligere av å sitte i landskap hele uka?

Fleksibilitet er nøkkelen

Det er viktig å trives når vi jobber. Vi bruker jo tross alt en tredjedel av døgnet på det. Arbeidslivet har lenge vært preget av fabrikkarbeidertankegangen fra den industrielle revolusjon, hvor spesialiserte ansatte skulle være tannhjul i bedriftens store maskin, og gjøre det samme fra fabrikkfløyta pep om morgenen til den pep igjen om ettermiddagen – men mennesker er ikke roboter. Vi har alltid hatt mye variasjon i hverdagen, fra de tidligste jeger- og samlersamfunn til avanserte agrarsamfunn.

Skal vi finne lykken på jobben, trenger vi rett og slett litt fleksibilitet og variasjon.

Forskning på hybridarbeid

De færreste vil sitte på hjemmekontor hele tiden. I en medlemsundersøkelse gjennomført av Naturviterne våren 2021, med 1821 respondenter, kom det frem at 78% savnet fysiske møter, 83% savnet faglig fellesskap og uformell informasjonsflyt, og hele 86% savnet sosialt fellesskap. Men, likevel ønsket tre av fire av dem å kombinere hjemmekontoret med kontor på arbeidsplassen fremover.

WH sliderimage 5

Reisestress og landskapsvegring

52% av respondentene fra Naturviterne oppgir at den største fordelene med hjemmekontor er å spare reisetid og -kostnader, mens 22% mener at det viktigste er at de får konsentrert seg bedre om arbeidsoppgavene. Bare 11% oppgir at hjemmekontor ikke har noen fordeler for dem.

Det er også større utslag blant de som bor i byen; nesten 70% av de som bor i Oslo svarte at det å jobbe hjemmefra gir en mindre stressende hverdag – mye høyere enn landsgjennomsnittet på 59%.

Kontorlandskapet er også en ting mange ikke savner. Ved spørsmål om de ønsker å jobbe mer hjemmefra enn det de gjør, svarte 61% av de som sitter i åpent kontorlandskap positivt, mens kun 45,5% av de som har cellekontor svarte ja. Kanskje ikke så rart, når man tenker på at Statens Arbeidsmiljøinstitutt har oppdaget at de som sitter i åpent kontorlandskap har økt sykefravær og nesten dobbelt så høy sannsynlighet for å bli uføretrygdet.

FeaturedImages JMA Kontornomaden 01
Lignende tall fra Europa

Fra 14. til 21. juni 2021 undersøkte den belgiske IDEWE-gruppen 1 299 kunnskapsarbeidere for å finne ut hva slags arbeidsforhold de faktisk ønsker seg og hvilken innvirkning hybridarbeid har på deres trivsel og velvære.

Lavere risiko for utbrenthet, mer arbeidsglede

Tallene fra den belgiske studien er klare: ansatte med en fri fleksibel arbeidsordning, som kan jobbe hjemmefra ved behov, har lav risiko for utbrenthet (kun 2 %) og opplever mer arbeidsglede (84 %).

Blant de som har en begrenset fleksibel arbeidsordning, hvor hjemmekontorbruk må søkes om og innvilges eksplisitt av leder, er hele 7 % av de ansatte i fare for å bli utbrent og bare 78 % trives på jobben.

HP hjelper deg gjerne med å øke trivselen

Ønsker du å øke trivselen til dine ansatte ved å skape et hybrid arbeidsmiljø? HP hjelper deg gjerne med dette. Se mer på vår Work Happy-side, og les mer om hybridhverdagen her på fremtidskontoret.no.

Riktig ustyr gjør hybridhverdagen lettere

Medarbeidere med en fleksibel arbeidshverdag setter pris på mobilitet, allsidighet og fremfor alt trygghet. I tillegg er møteromsløsninger med aktiv støydemping viktig, for å bedre samhandlingen. Da er HP EliteBook 830 akkurat det du trenger. Her er noen av spesifikasjonene på denne lette og elegante laptoppen:

  • 13,3″ FHD (1920×1080) anti-glare IPS-panel
  • Intel® Core™ i7 vPro®-prosessor
  • Integrert Intel® Iris® Xᵉ grafikk
  • Windows 11
  • Ultralett og tynn – fra 1.26 kg
  • Ekstremt sikker med HP Wolf Security
  • Raskere lading
Corvette 14L MS

Visste du forresten at secure core-PC-er – som HP EliteBook 830 – er de sikreste Windows-PC-ene noensinne, med bransjeledende sikkerhetsløsninger på plass rett ut av esken? HP Wolf Security bidrar proaktivt til å forhindre infeksjoner, beskytte informasjon og redusere sikkerhetskompleksiteten.