HP EliteBook 840: Den beste for de fleste

BBlogg 840 ArticlePic FeatureImage 1397x874 1
Windows 11
Gjør hverdagen enklere med Windows 11

Blant alle HPs bærbare PC-er, er det HP EliteBook 840 som selger mest. Nå har denne vakre fjortentommeren kommet i sin tiende utgave, med de aller nyeste Intel-prosessorene, og vi har tatt en prat med produktsjef Anders Bo Forsdahl i HP Norge om hvorfor folk er så begeistret for nettopp denne modellen.

BBlogg 840 ArticlePic ABF 1397x874 1

HP sine Intel-baserte EliteBooks kommer som kjent i en rekke modeller, slik at det er lett for alle å finne PC-en som passer for dem. Den kostnadseffektive 600-serien har rimeligere skjermer i 16:9-format, mens den toppspekkede 1000-serien byr på høy oppløsning i 16:10, touch, og x360-funksjonalitet. Og 800-serien? Ja, den ligger pent i midten.

Her er det også flere valgmuligheter. 860, for eksempel, har en stor 16-tommers skjerm og numerisk tastatur, mens 830 er en liten og lett 13,3-tommer, alle i 16:10-format.

«Jeg tenker EliteBook 840 selger mest fordi der et perfekt balansert produkt,» sier Forsdahl. «Den er akkurat passe stor, passe lett, og passe rask. I grunn burde vi gjort som Bentley; de er jo kjent for å ikke oppgi antall hestekrefter, men bare skrive ‘nok’,» humrer han. «Resultatet er i hvert fall at 840 er en PC som passer for de aller fleste bedriftsbrukere, som ønsker seg en maskin de enkelt kan ta med seg, som er stille, solid, har et batteri som varer hele dagen, og har nok kraft til å få jobben gjort, enten alene eller koblet opp til skjerm og tastatur.»

Fordelene med EliteBook

Uansett hvilken EliteBook-modell man har i tankene, er det tre ting som må nevnes når man snakker om dem: sikkerhet, samhandling og bærekraft.

Sikkerhet

«Vi liker å si at vi har verdens sikreste PC-portefølje,» sier Forsdahl. «Det er på grunn av sikkerhetsbrikken vi har bygget inn i maskinvaren – HP Endpoint Security Controller. Den passer på at PC-en er sikker, og er hjørnestenen i HP Wolf Security.»

Brikken jobber sammen med Intel vPro, og hjelper blant annet HP Sure Start å forhindre at skadevare gjemmer seg i BIOS. Den lar også HP Sure Run hindre virus i å skru av softwarebaserte sikkerhetsløsninger. «Dersom en virusinfeksjon repeterer forsøket mange ganger, blir enheten isolert fra nettverket, og en melding sendes hjem til IT-avdelingen,» forklarer Forsdahl.

«Vi har tatt sikte på å gjøre sikkerhetsløsningene så sømløse som mulig,» fortsetter produktsjefen. «Jeg tror folk setter pris på at de kan bruke programmene sine som vanlig, uten at de opplever redusert ytelse eller krav om ekstra godkjenninger og klikk.»

BBlogg 840 ArticlePic pic2 1397x874 1
Samhandling

Den nye normen er å arbeide hybrid, og da er det viktig å ha en PC som ivaretar både lyd og bilde når man er i videomøter.

«Vi har vel alle opplevd støy når vi sitter i en call,» sier Forsdahl. «Derfor har vi utstyrt våre EliteBooks med AI-drevet støyreduksjon, som fjerner alt annet enn tale – både på det du sender ut, og det du får inn.»

I tillegg er han begeistret for det nye 5-megapiksels webkameraet som nå kommer som standard. «HP Auto Frame bruker alle pikslene i kameraet til å holde deg midt i bildet selv om du beveger deg rundt,» forklarer Forsdahl. «Vi har også støtte for et kamera nummer to, som lar deg vise frem ting med bilde-i-bilde, eller bare variere kameravinkelen etter hvor du ser. Kjekt å slippe at folk må se deg i øret når du har kamera på dockingskjermen din i tillegg!»

Bærekraft

Det er også viktig å tenke på hva slags materialer PC-ene er laget av, og EliteBook 840 G10 har et chassis i aluminium.

«Vi lager alle våre bedriftsmodeller i magnesium eller aluminium,» forteller Forsdahl. «Det er fordi det er mye lettere å resirkulere metall enn plast blandet med karbonfiber. Mens det kan være nesten umulig å få tak i resirkulert karbonfiber, inneholder våre aluminiumschassier mellom 50 og 75 % resirkulert materiale – og med magnesium snakker vi opptil 90%.»

Der konkurrerende maskiner i karbon kan være enda tynnere og lettere, er utformingen et bevisst miljøvalg fra HP sin side. «Skal man lage bærbare PC-er så tynne som overhodet mulig, må man lodde fast alle komponentene,» forklarer Forsdahl. «Vi mener at det er feil å legge opp til at man må kaste hele hovedkortet dersom det skulle oppstå feil. Ved å sette minne, SSD, 4G/5G, wi-fi osv på sokkel, kan de byttes enkelt av en servicemann. I tillegg er det oppgraderbart, dersom man trenger mer minne eller større disk.»

I tillegg varer batteriene på HPs modeller lenger, og har like lang garanti som maskinen – gjerne 3 år. «Hemmeligheten er at vi ikke lader batteriene helt opp,» røper Forsdahl. «Selv om det står at batteriet er fulladet, har vi kanskje bare ladet det et sted mellom 70 og 95 %, avhengig av hvordan du bruker PC-en.» Det reduserer også muligheten for såkalt Battery Swelling, og gjør at når PC-en avhendes om 3-5 år, er den fortsatt fullt brukbar.

BBlogg 840 ArticlePic pic3 1397x874 1
Riktig PC for riktig bruker

Folk er forskjellige. Noen er konstant på farten, og jobber utelukkende fra sin bærbare; andre deler tiden mellom godt utrustede arbeidsplasser hjemme og på kontoret. Noen trenger massevis av kraft, andre klarer seg med noe mer kostnadseffektivt.

Uansett hva slags behov du og dine kolleger har, finnes det en HP-PC som passer – men, skal vi gjette, er oddsene gode for at valget ditt lander på en HP EliteBook 840 G10. 🙂

Et sikkert valg: HP EliteBook 840 G10
  • Windows 11 Pro
  • Intel® Core™ i7-1355U
  • 14” WLED-skjerm (1920×1200, 16:10)
  • 5MP kamera med HP Auto Frame
  • Intel® Iris® Xe Graphics
  • 16 GB DDR5 5600 DIMM
  • 512 GB SSD – NVMe
  • Lyd fra Bang & Olufsen
  • HP Wolf Security

Visste du at secure core PC-er – som HP EliteBook 840 G10 – er de sikreste Windows-PC-ene noensinne, med bransjeledende sikkerhetsløsninger på plass rett ut av esken? HP Wolf Security bidrar proaktivt til å forhindre infeksjoner, beskytte informasjon og redusere sikkerhetskompleksiteten.

845 G9