Hva kan vi lære av streamere?

Streamere2b
Windows11 logo smaller
Gjør hverdagen enklere med Windows 11

Det var en gang da det å sitte inne og spille data dagen lang ble uglesett. Nå, derimot, finnes det en rekke mennesker som tjener til livets opphold og vel så det på å sitte og game ved PC-en for et publikum.

Etter at Twitch og YouTube muliggjorde livestreaming i 2011, har gaminginnhold eksplodert i popularitet. Nå, i 2023, er det millioner som ser på andre folk spille data i stedet for å gjøre det selv – både store esport-turneringer og individuelle streamere. Flere og flere har ønsket å ta skrittet inn i streaming-verdenen, har teknologien fulgt etter, slik at det skal bli enkelt å produsere godt videoinnhold hjemmefra.

Og det er her vi kunnskapsarbeidere burde følge med: Vi ser en fascinerende utvikling, hvor verktøyene skapt for å produsere underholdning har blitt så gode, kraftige, rimelige og enkle å bruke at de kan ta hybridhverdagen til et nytt nivå.

I denne artikkelen ser vi på hvordan kunnskapsarbeidere kan benytte oss av metoder og utstyr brukt av streamere til å forbedre kommunikasjon, samhandling og skape oss en personlig merkevare i den hybride jobbhverdagen.

Å skape en skaper

Etablerte streamere som Leslie Ann Fu – bedre kjent under kallenavnet fuslie – har måttet stå på for å komme seg inn i rampelyset. Det som begynte som en hobby i 2015, hvor hun streamet til under hundre fans, har blitt til en karriære, hvor hun har titusenvis av seere hver eneste dag.

I de senere årene har hun blitt invitert til å dele ut priser, promotere veldedige organisasjoner, og til og med vært med i en musikkvideo. Det er en reise som startet da hun ble hekta på League of Legends mens hun gikk på College, og en venn foreslo at hun skrudde på kameraet mens hun spilte.

«Jeg må si at jeg ikke skjønte greia,» mimrer Fu. «Hvorfor vil noen se på andre spille data når de kan spille selv?» Likevel, kompisen hennes ga seg ikke; han mente hun hadde personligheten som trengtes til å bli en streamer.

Å både være god i spill og ha et vinnende vesen er imidlertid ikke alt som skal til. Seerne forventer en viss kvalitet, og uten riktig utstyr (og kompetansen til å bruke det) er det vanskelig å holde på seerne.  

Streamingteknologi: nyttig lærdom for bedrifter

Streamingteknologi har vært preget av kontinuerlig innovason de siste årene, og næringslivet har mye å lære av denne utviklingen.

Fu startet streamingreisen fra sin student-PC, mens hun leste chatmeldinger fra telefonen hun hadde liggende på låret, men nå er ikke forholdene like enkle.

For de fleste nybegynnere kan livestreaming føles som å skulle drive et enmannsstudio. Det er forventet at du klarer alt selv: lekre overganger, spennende kameravinkler, god lyssetting og velbalansert lyd.

«Jeg begynte med et videokort og en billig mikrofon,» forteller skrekkspill-streamer Guy Woodward, kjent som NightmareModeGo på Twitch. «Nå har jeg det siste videokortet og Stream Deck fra Elgato, to kameraer, en proff mikrofon, to lys, og flere justerbare armer. Det er mye jobb å holde alt i drift!»

For å gjøre jobben enklere – og mer overkommelig i pris – har det dukket opp en ny produktkategori: tilbehør for hjemmebaserte innholdsskapere som får dem til å se og høres ut som proffene. HyperX har for eksempel kommet med en ny produktportefølje designet spesifikt for vordende kreatører.

HyperX stuff

Utviklingen understreker viktigheten av å oppgradere de teknolgiske verktøyene man har til rådighet for å øke effektiviteten og kvaliteten på kommunikasjonen. I bedriftssammenheng betyr det å bruke høyoppløste webkameraer, sofistikerte audioløsninger med AI-drevet støydemping, og multifunksjonsenheter som Stream Deck for å kunne formidle komplekse budskap på direkten.

Selv om produktene er designet med tanke på at en av fire ungdommer ønsker å bli influensere, er streamingløsningene like interessante for de av oss som jobber hybrid. Ved hjelp av gode produkter for lyd og bilde, i kombinasjon med gratisprogramvaren OBS Studio og noen enkle opplæringsvideoer kan hvem som helst heve nivået på sine nettmøter til neste nivå – selv om de kjøres fra hjemmekontoret.

HPs siste PC-generasjon – slik som HP EliteBook 840 G10 – har for eksempel både et innebygget 5MP webkamera som gir et krystallklart bilde, samt støtte for et ekstra kamera fra f.eks en dockingskjerm eller en ekstern USB-enhet, slik at brukeren kan bytte kameravinkel, vise frem fysiske objekter, og lignende.

Bygg din egen merkevare

Livestreamere og influensere jobber til stadighet med å bygge sin egen merkevare, og der har også kunnskapsarbeidere mye å lære. I den hybride hverdagen har man ikke like mange tilfeldige kontaktflater som før, og skal man imponere kollegene, kommer man ikke like langt med skreddersydd dress og kostbar klokke som i gamle dager.

Nå er det ens fremtreden i nettmøter som blir den viktigste merkevarebyggeren. Det er ikke så stas å bli husket som Silhuett-Sigurd med sprakete røst, eller Gunnar med gneldrebikkja! Ved å integrere avanserte verktøy som støyreduksjon, høykvalitetskameraer, greenscreen og OBS Studio, derimot, kan man heve seg langt over kollegene som nøyer seg med standardfunksjonene i Teams.

Ved å bygge en sterk personlig merkevare kan kunnskapsarbeidere skape en unik digital persona som resonnerer med kolleger, kunder og interessenter. Lyd og video av høy kvalitet, strømlinjeformede arbeidsprosesser og den profesjonelle fremtoningen man får ved hjelp av avanserte teknologiprodukter bidrar til dette.

Streamingrevolusjonen i næringslivet

Som vi har sett gjennom denne artikkelen, gir krysningspunktet mellom streamingteknologi og hybridarbeidslivet god grobunn for innovasjon i bedriftsmarkedet. Reisen foretatt av streamere som Leslie Ann Fu og Guy Woodward, fra enkle oppsett til sofistikerte, multifunksjonelle arbeidsstasjoner, gir et godt veikart å følge for kunnskapsarbeidere.

Ved å ta i bruk verktøy som OBS Studio, Stream Decks, og avanserte audio- og videoprodukter fra leverandører som HyperX, HP og Elgato, kan medarbeidere få til en drastisk forbedring av sin digitale kommunikasjonsevne og personlige merkevare i det hybride arbeidslivet.

Så, avslutningsvis, mens vi fortsetter å navigere den komplekse hybridhverdagen, la oss ikke glemme å ta lærdom fra streamingverdenen.

Om ikke annet, har du fått et godt påskudd til å se litt på Twitch i lunsjen. 😉

Riktig PC for riktig bruker

Som nevnt over, har HP EliteBook 840 G10 støtte for to kameraer – både det innebygde 5 MP-kameraet og et eksternt via USB – samt AI-drevet støyreduksjon. Med Windows 11 Pro er det enkelt å få lyd og bilde til å jobbe sammen, enten man bruker OBS til å heve nivået eller bare tar det direkte i Teams.

Et sikkert valg: HP EliteBook 840 G10
  • Windows 11 Pro
  • Intel® Core™ i7-1355U
  • 14” WLED-skjerm (1920×1200, 16:10)
  • 5MP kamera med HP Auto Frame
  • Intel® Iris® Xe Graphics
  • 16 GB DDR5 5600 DIMM
  • 512 GB SSD – NVMe
  • Lyd fra Bang & Olufsen
  • HP Wolf Security

Visste du at secure core PC-er – som HP EliteBook 840 G10 – er de sikreste Windows-PC-ene noensinne, med bransjeledende sikkerhetsløsninger på plass rett ut av esken? HP Wolf Security bidrar proaktivt til å forhindre infeksjoner, beskytte informasjon og redusere sikkerhetskompleksiteten.

845 G9