IT-bransjens toppledere snakker ut

TheMoment

HPs kortfilmserie “The Moment” har vendt tilbake til Bill og Dave sin historiske garasje denne høsten, hvor flere av IT-bransjens toppledere deler personlige historier, råd og AI-innsikt.

I motsetning til de fleste filmintervjuer, begynte disse med litt vennlig konkurranse. Silicon Valleys toppledere, fra blant annet AMD, Adobe og NVIDIA, var alle klare for en runde minigolf med 3D-printede puttere før de satte seg ned for å bli intervjuet av Ryan Patel.

I andre sesong av serien møter vi flere av IT-bransjens toppsjefer, som ler, deler personlige historier, og diskuterer et av vår tids viktigste temaer: kunstig intelligens.

Programleder Ryan Patel returnerer til HPs historiske garasje i Silicon Valley for å understreke seriens kjernebudskap: “ha respekt for dine røtter samtidig som du ser mot fremtiden”.

“Jeg tror det er noe i denne serien som alle kan relatere til – uavhengig av hvor du er fra, hvilken bakgrunn du har, eller hvordan du ble oppdratt,” sier han.

Enrique Lores – HP

I sesongens korte innledning, deler HPs CEO Enrique Lores sine tanker om avansert teknologi og dens innvirkning på samfunnet.

“AI kommer til å transformere måten vi arbeider, leker og lever på,” sier han. “For et år siden var dette noe som bare så vidt hadde kommet til syne. Nå, derimot, har vi en god formening om hvor stor endringen kommer til å bli.”

Lisa SU – AMD

I denne episoden reflekterer Lisa Su, styreleder og administrerende direktør i AMD, over sin beskjedne begynnelse i et laboratorium hvor hun oppdaget sin lidenskap for halvledere.

Da hun ble ansatt i AMD i 2012 som senior visepresident og general manager, tok det ikke lang tid før hennes enestående lederegenskaper ble anerkjent. Bare to år senere overtok hun rollen som administrerende direktør, og styrket selskapets omdømme som en fremtredende aktør i adaptiv databehandling og et av de ti største halvlederfirmaene i verden.

Hun reflekterer over en tid tidlig i karrieren da hun tenkte, “Dette er fantastisk – jeg er med å lage disse små tingene som vil gjøre en forskjell en dag.” I dag oppfordrer hun til å ta sjanser på lovende ledere og investere i de som er villige til å lære.

“Jeg er en stor tilhenger av å ta sjanser på flotte mennesker, og hvis du gir folk gode muligheter, vil de bli store ledere underveis,” sier Su.

Når hun blir spurt om AI, erkjenner hun at vi fortsatt har en lang vei å gå.

“Vi er på et sted hvor veien ennå ikke er klar,” sier hun. “Og derfor må vi lære sammen. Hele bransjen vil være i ledersjiktet fordi de innser at dette er et definerende øyeblikk i teknologihistorien.”

Jensen Huang – NVIDIA

Jensen Huang, grunnlegger og administrerende direktør i NVIDIA, begynner episoden med å dele et måltid fra den amerikanske restaurantkjeden Denny’s med Patel. Denny’s var stedet hvor Jensen hadde sin første jobb som oppvasker, busboy og servitør i en alder av 15 år, og blir et øyeblikk som markerer at sirkelen er sluttet. Mens de to nyter en posjon innbakte pølser, får vi høre hvordan restauranten spilte en avgjørende rolle i Huangs karriere. Det var der han finslipte sine mellommenneskelige ferdigheter, som hjalp ham i samtlige roller siden.

“Jeg har elsket NVIDIA hver eneste dag de siste 30 årene – både de vanskeligste dagene og de beste dagene,” sier han. “Jeg vil råde folk til å betrakte reisen som suksess i seg selv.”

Shantanu Narayen – Adobe

I denne episoden møter vi styreleder og administrerende direktør i Adobe, Shantanu Narayen, som minnes å ha studert arbeidet til HP-grunnleggerne Bill Hewlett og David Packard som ung ingeniørstudent i Hyderabad for 40 år siden. Han hadde aldri forestilt seg at han en dag skulle befinne seg sittende i deres verksted. Etter å ha viet flere tiår til studiet og utviklingen av AI, mener Narayen at det er store selskaper som Adobe sitt ansvar å gå foran med et godt eksempel i det nye feltet.

“Det er en stor ære å være del av et selskap som alltid har handlet om innovasjon og det å endre verden. Jeg tror det er en god grunn til å stå opp tidlig om morgenen,” sier Narayen. “Det er lett å gjøre en god jobb når du elsker det du gjør.”

Stacy Brown-Philpot – tidligere TaskRabbit, nå styremedlem i HP m.fl.

Stacy Brown-Philpot, tidligere administrerende direktør i TaskRabbit og medlem av styret i HP, Nordstrom og Noom, tar oss tilbake til barndommen hennes i Detroit.

Under oppveksten i et hjem hvor flere generasjoner av kvinner bodde sammen, spilte diskusjoner om samfunnet og viktigheten av omsorg for andre en vesentlig rolle. Derfor er hun i dag en sterk forkjemper for mangfold og inkludering innen teknologiledelse, og oppfordrer til felles innsats for å skape endringer.

“Hver av oss må tørre å si det vi mener i det offentlige rom, og gjøre det på en måte som handler om å kreve den endringen du vil se,” sa Brown-Philpot. “HP har et veldig mangfoldig styre, men det er ikke nok. Vi kan ikke stoppe før alle selskaper har det.”

Når hun blir spurt om hva HP-garasjen betyr for henne, er svaret enkelt: “Håp.”

HPs grunnleggere gikk inn i garasjen med en visjon, forklarte hun, og gikk ut igjen uten å være sikre på at den ville bli realisert. “Bill og Dave sa, ‘Jeg håper dette fungerer!’ Og det gjorde det.”