Samarbeid overalt med HP Anyware

Anyware image
Windows11 logo smaller
Den riktige enheten for hver eneste bruker

Få friheten tilbake med HP Anyware

De kaller oss eksperter. Kreatører. Superbrukere. Og uansett hva vi driver med – om vi klipper film, lager spesialeffekter, konstruerer ting i 3D, eller lager avanserte tegninger over hundrevis av lag, har vi en ting til felles: vi trenger datakraft, og mye av den.

De fleste av oss sitter foran en diger skjerm eller to – kanskje tre – med et monster av en arbeidsstasjon under pulten. Vi skaper, kreativiteten flyter, og maskinen lystrer vårt minste vink, slik at våre tanker og ideer kan strømme sømløst fra hjerne til skjerm, og videre ut til kunder og klienter.

Når man er vant til å jobbe på den måten, er det ikke noe gøy når kontoret stenger dørene, og vi blir sittende hjemme med møtelaptoppen.

Her prøver vi febrilsk å få kjørt programmene som er vårt levebrød, men alt går som sirup. i5-prosessoren gløder av overanstrengelse, de få gigabytene vi har med minne fylles opp, og den ene prosjektfilen etter den andre krasjer mens kunder og sjefer skal ha sitt.

Må vi trosse IT-avdelingens retningslinjer og begynne å jobbe på gaming-riggen hjemme? Må vi overtale sjefen til å investere i nye mobile arbeidsstasjoner til førti tusen kroner stykket?

Eller finnes det kanskje en annen, enklere utvei?

Hva er egentlig HP Anyware?
HPs best bevarte hemmelighet

Hva hvis vi kunne ta med oss den stasjonære arbeidsstasjonen vår over alt? Hva hvis vi hadde tilgang til alt – filer, programmer, og hundre prosent ytelse – fra kontorlaptoppen, fra gamingriggen, fra et nettbrett, en tynnklient, eller den svære alt-i-ett skjermen i kundeområdet?

Faktum er at det har HP-brukere kunnet lenge. Helt tilbake i 2003 kom HP med sin HP Remote Workstation løsning, og i 2011 lot de alle sine arbeidsstasjon-brukere kjøre HP RGS (Remote Graphics Software) gratis.

Siden den gang har RGS spredt om seg i fagmiljøene – i olje og gass, i finans, i animasjonsbransjen, blant arkitekter og innen industridesign – uten at folk flest en gang har hørt om at det finnes.

Live-streaming på steroider

Så hvordan funker dette egentlig? Enkelt forklart går løsningen ut på at man sender tastetrykk og musebevegelser fra klientmaskinen til arbeidsstasjonen, som sender lyd og bilde tilbake til klienten. Banebrytende kompresjonsteknologi gjør at båndbreddekravene er overraskende lave, og responsgraden er som om man skulle sittet rett ved maskinen. HP utviklet denne komprimeringen for å hjelpe NASA overføre bilder fra Mars-roveren til jorda i 2004. De hadde veldig begrenset båndbredde, men kunne ikke ofre billedkvaliteten av den grunn – og siden den gang har de jobbet jevnt og trutt med å perfeksjonere teknologien.

Men – hastighet til tross – hvordan er dette annerledes enn en helt vanlig Virtuell Desktop Infrastruktur (VDI), hvor folk kobler seg opp fra en tynnklient mot en virtuell maskin kjørende på en sentral server, ala Citrix og VMware?

Vel, greia med RGS – som nå heter HP Anyware etter en omfattende oppdatering i 2020, og oppkjøpet av selskapet Teradici i 2021 – er at det er designet for å levere hundre prosent av ytelsen til en enkelt arbeidsstasjon, i stedet for å dele opp kraften i mange virtuelle maskiner. Det spiller ingen rolle om den maskinen står i et datasenter, på et datarom, eller under pulten vår på jobben – det er vår egen maskin, og vi kan nå den fra hvor som helst. Den tilpasser oppløsningen til klienten, kan støtte flere 4k-skjermer på en gang, og gir fjerntilgang til USB-tilkoblinger. Det er til og med Wacom-støtte, slik at vi kan bruke tegnebrettet vi har stående hjemme, og bli like produktive som om vi satt på kontoret.

Og ikke minst – vi kan samarbeide. Vi har vel alle forsøkt å hjelpe familiemedlemmer med dataproblemene sine ved å ta over maskinen deres med TeamViewer, og vet hvor lite responsivt det er. Med HP Anyware, derimot, kan vi invitere kolleger og samarbeidspartnere til å jobbe sammen med oss, på vår egen arbeidsstasjon, uten forsinkelser og treghet. Og ikke spiller det noen rolle hva slags OS de bruker heller; programvaren funker på Linux og macOS også.

Teradici muliggjør HP Anyware

HP kjøpte som nevnt selskapet Teradici i 2021. Teradici ble grunnlagt i 2004, og jobbet under radaren frem til 2007, da de lanserte sine første produkter: en blade-server og en klient på størrelse med en hockeypuck. Disse inneholdt en chip som implementerte selskapets proprietære PC-over-IP-protokoll – en teknologi så effektiv at den ble lisensiert av VMware i 2008, og av Amazon i 2013, til bruk i deres Amazon Workspaces-løsning. Nå fungerer PCoIP-tjenesten sammen med en rekke teknologipartnere.

Les mer om mulighetene du finner i nye HP Anyware på hp.com (på engelsk).

Windows 11 Pro ble designet for hybridhverdagen

Det er ingen hemmelighet at folk ønsker å ha en hybrid arbeidshverdag, uansett om de er kunnskapsarbeidere eller superbrukere. De ønsker å kunne velge sitt eget arbeidsmiljø, og jobbe trygt og effektivt uten begrensninger av noe slag. Forskning fra Gartner viser at 82% av arbeidsgivere verden over kommer til å tilby muligheten for å jobbe hjemmefra nå og da. Windows 11 Pro hjelper med dette, da operativsystemet byr på enkel, kraftfull design og ny funksjonalitet som øker ansattes effektivitet og fokus.