Datainnbrudd og identitetstyveri blir stadig mer vanlig. Spesielt nå som kunnskapsarbeidere jobber på ulike arbeidsplasser og ikke bare logger inn for å sikre bedriftsnettverk. Metodene som brukes av cyberkriminelle blir også mer sofistikerte. Datasikkerhet er derfor av stor betydning.
Multifaktorautentisering kan hjelpe med dette.
Multifaktorautentisering som forsvarsmekanisme
Selv om du bruker et komplisert passord som du endrer regelmessig, er dessverre ikke den tradisjonelle påloggingsmetoden bra nok lenger. Ved å kreve at brukerne konsekvent benytter seg av multifaktorautentisering vil administratorer minimere sannsynligheten for sikkerhetsbrudd.
Problemet med passord
Cyberangrep blir mer sofistikerte, forekommer hyppigere og koster de berørte organisasjonene mye penger. I tillegg kan konsekvensene av et datainnbrudd skade merkevareimaget og omdømmet til selskapet som plutselig har fått offentliggjort alle sine kunders brukernavn og passord.
Hva med å øke mengden informasjon som kreves ved innlogging? Burde ikke det redusere risikoen for identitetstyveri og kostbart datatyveri?
Jo, det er mulig, men prisen du må betale er økt frustrasjon blant brukerne, fordi de blir tvunget til å kaste bort mer tid på å taste inn forskjellige PIN-koder eller kompliserte passord. I tillegg har de fleste brukere problemer med å huske sterke passord, så de bruker svake eller standardiserte passord som er enkle å finne ut av.
Faktisk viser oppdatert forskning fra ForgeRock en økning i stjålne brukernavn og passord på hele 350% mellom 2018 og 2022.
Ved første øyekast ser det ut som om arbeidet med sikkerhet har virket. Antallet stjålne data som ble rapportert i 2022, var det laveste på fem år. Ifølge én måling, falt tallet med mer enn halvparten: 1,5 milliarder i 2022, sammenlignet med et gjennomsnitt på 3,9 milliarder de siste fire årene. Men det er ikke alltid like lett det fulle og hele bildet.
Når vi ser nærmere etter, viser det seg at selv om antallet vellykkede datainnbrudd er lavere, har hackerne fått med seg mer sensitiv personlig informasjon, noe som kan føre til mer langvarig skade. Dette viser viktigheten av å ha kontroll på innloggingsinformasjonen sin, dan den ofte er målet for datainnbrudd.
Å finne en måte å strømlinjeforme påloggingsprosessen og samtidig redusere sannsynligheten for angrep er avgjørende hvis du ønsker langsiktig suksess med dine identitetssikkerhetstiltak. Nøkkelen er å kombinere to eller flere autentiseringer på en måte som er enkel for brukerne og derfor lett å administrere for IT.
Multifaktorautentisering styrker identitetssikkerheten
Hvordan kan identitetsdata sikres bedre? Ved å bruke ulike typer sikkerhetsfaktorer i stedet for mange faktorer av samme type. Faktorene kommer i tre hovedtyper:
- Noe brukeren vet (passord eller PIN-koder).
- Noe brukeren har (Bluetooth®-telefoner eller smartkort).
- Noe brukeren er (ansikts- eller fingeravtrykkgjenkjenning).
Kombinasjonen av to eller flere av disse faktorene ved pålogging øker sikkerhetsnivået uten å belaste brukeren med en kjedelig påloggingsprotokoll.
AMD Ryzen PRO gir innebygget sikkerhet
HP tilbyr administrasjon av identitetsautentisering gjennom HP Client Security Manager som støtter to autentiseringsfaktorer. Og det er ikke alt. AMD PRO Security gir også mobile arbeidere den sikkerheten de trenger. Kombinert med HP Wolf Security, blir dette verdens sikreste PC-er, og dine ansatte kan jobbe trygt hvor som helst.
AMD jobber tett med både HP og Microsoft for å støtte opp under bransjens ledende sikkerhetsløsninger. For å få tak i dine data mo hackerne gjennom HP Wolf Security, Windows 11 Secured-Core PC-løsning, AMD Memory Guard, Microsoft Pluton Security, AMD Secure Processor, og AMD ZEN-arkitekturen med AMD Shadow Stack. Dette gjør det lett å sikre hver eneste gigabyte.
HP EliteBook 845 G10
Den svært sikre HP EliteBook 865 har et sofistikert design, gir deg ytelsen du trenger til komplekse arbeidsmengder og kan enkelt fjernadministreres med AMD PRO-administrerbarhet.
- AMD Ryzen 7 Pro 7840U-prosessor
- AMD Radeon 780M grafikk
- Windows 11 Pro
- 14″ skjerm i 16:10
- 1920×1200 oppløsning
- 512 GB M.2. NVME SSD
- 16 GB RAM
- HP Wolf Security
- 5 MP IR-kamera
- 5G som tilvalg