Work Happy: Mer tid med familien

Featured familien1
Windows11 logo smaller
Den riktige enheten for hver eneste bruker

Frihet under ansvar og tillit fra arbeidsgiver, samt forståelse for at man også har et privatliv, har i dag blitt kjennetegn på en god og attraktiv arbeidsplass for småbarnsforeldre.

Frihet får folk til å bli.

Men hva mener vi egentlig med frihet? Frihetsbegrepet inkluderer muligheten til å strukturere egen tid slik at man får hverdagskabalen til å gå opp, og oppnår en god balanse mellom jobb og privatliv.

«Som mor har muligheten til å jobbe fleksibelt gitt meg mer kvalitetstid med familien og mer tid til meg selv», forteller Line Bermann, markedssjef i HP Danmark. «Det er den største fordelen jeg opplever på en arbeidsplass hvor fleksibilitet, ansvar og tillit er en selvfølge.»

LineBermann
Line Bermann, markedssjef for Personal Systems og Gaming i HP Danmark (Foto: HP/PR)

Hun håper at alle småbarnsforeldre får oppleve at arbeidsgiver gir dem fleksibiliteten som kreves for å skape en mindre stressende hverdag, hvor familien og barnas trivsel er i fokus.

Featured familien4
Flere ønsker mer tid med familien

I følge en undersøkelse fra HP Danmark føler så mange som 85 prosent av danske foreldre med barn mellom 3-12 år, at de gjerne vil ha mer tid med barna sine.

Studien viser også at 71% henter i barnehagen før klokka halv fire. Dette ville i utgangspunktet gitt foreldre mange samværstimer med ungene, men likevel tilbringer hele 65% av dem under to timer med barna sine daglig. Ungene blir i stedet plassert foran en skjerm, da det er den enkle løsningen i en travel hverdag.

Bermann mener at dette tyder på at flere virksomheter ennå ikke klarer å tilby sine ansatte den fleksibiliteten som hybridarbeidsplassen tilbyr, selv om de har et ønske om det.

«Det er avgjørende at bedrifter sørger for å tilby sine ansatte fleksibiliteten som trengs», sier Bermann. «Jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste som krever dette av min arbeidsgiver.»

For at hybridhverdagen skal fungere, kreves det tydelig og åpen kommunikasjon. Det er viktig at det blir eksplisitt sagt at det er for eksempel er helt greit for ansatte å hente barna tidlig – og ikke minst tilbringe tid med familien når de kommer hjem. «Arbeidsdagen kan enkelt spres på ulike tider av døgnet, når det passer den enkelte medarbeider best,» mener Bermann.

Featured familien3
Delt ansvar

Ansvaret ligger ikke bare hos arbeidsgiverne.

«Å skape fleksible rammer er et felles ansvar som også ansatte aktivt må søke. Generelt har vi som foreldre i dag langt bedre forutsetninger for å være sammen med barna våre mer enn før, takket være den økte bruken av hjemmekontor, som mange arbeidsgivere har lagt til rette for etter pandemien», sier Bermann.

«De mange mulighetene for mer samvær gir oss paradoksalt nok likevel dårlig samvittighet», fortsetter hun. «Jeg tror forklaringen på dette ligger i at vi har høye krav til oss selv som foreldre, men også ambisjoner om å gjøre karriere og være en god kollega. Så selv om vi ikke lenger har dårlig samvittighet som foreldre, har vi det i stedet som kollega, sjef eller ansatt.»

Featured familien2

Hun tror småbarnsforeldre må øve seg på å bli flinkere til å sikte mot og nyte det fleksible arbeidslivet i større grad. «Vi må tørre å legge fra oss jobben med god samvittighet, og bruke tid på barna våre – spesielt når de fortsatt er små».

«Det er synd hvis travelhet og utdaterte arbeidsmønstre får diktere hvordan og når familier tilbringer kvalitetstid sammen», fortsetter hun. «For meg var Corona en øyeåpner for at ting kan gjøres annerledes.»

Bermann er sikker på at arbeidsgivere som forstår viktigheten av familieliv og gir sine ansatte frihet under ansvar opplever høyere motivasjon, produktivitet og lojalitet blant medarbeiderne.

«Dette er min erfaring», sier Bermann, «og derfor håper jeg at småbarnsforeldre som meg selv klarer å gi slipp på den dårlige samvittigheten og benytte seg av de mange fordelene med hybridarbeid – for hele familiens skyld.»

Riktig ustyr gjør hybridhverdagen lettere

Medarbeidere med en fleksibel arbeidshverdag setter pris på mobilitet, allsidighet og fremfor alt trygghet. I tillegg er møteromsløsninger med aktiv støydemping viktig, for å bedre samhandlingen. Da er HP EliteBook 830 akkurat det du trenger. Her er noen av spesifikasjonene på denne lette og elegante laptoppen:

  • 13,3″ FHD (1920×1080) anti-glare IPS-panel
  • Intel® Core™ i7 vPro®-prosessor
  • Integrert Intel® Iris® Xᵉ grafikk
  • Windows 11
  • Ultralett og tynn – fra 1.26 kg
  • Ekstremt sikker med HP Wolf Security
  • Raskere lading
Corvette 14L MS

Visste du forresten at secure core-PC-er – som HP EliteBook 830 – er de sikreste Windows-PC-ene noensinne, med bransjeledende sikkerhetsløsninger på plass rett ut av esken? HP Wolf Security bidrar proaktivt til å forhindre infeksjoner, beskytte informasjon og redusere sikkerhetskompleksiteten.