Lær å elske kontoret igjen

FeaturedImages elskekontoret

Mange kunnskapsarbeidere forlot kontoret og jobbet hjemmefra under pandemien. Begynnelsen på hjemmekontorperioden gikk nok ikke like knirkefritt som mange av oss håpet: flere måtte klare seg uten ekstra skjerm, eller måtte bruke kjøkkenbordet som arbeidspult.

Siden den gang har de fleste av oss klart å få rigget til et skikkelig hjemmekontor, hvor vi kan sitte for oss selv eller sammen med andre i husholdningen – og mange av oss har funnet ut at vi trives riktig så godt der hjemme. Likevel – nå som samfunnet har åpnet opp igjen, er det nyttig å komme seg på kontoret innimellom. Da er det fint hvis kontoret faktisk er en attraktiv arbeidsplass, slik at det føles naturlig å veksle mellom hjemmekontordager og kontordager.

Derfor bør vi gå på kontoret nå og da

Hjemme kan vi jobbe konsentrert, og får gjort unna haugevis med arbeid. I hvert fall når det gjelder fokusoppgaver. Brainstorming og samarbed, derimot, fungerer bedre når vi alle er i samme rom. Konsultasjon og rådgivning er også ofte bedre når man ser hverandre ansikt til ansikt. Og må vi jobbe sammen på et komplekst prosjekt, er det alltid best å kunne dele den samme plassen.

Bytt ut det åpne landskapet med soner

Det er ikke lenge siden det åpne kontorlanskapet var det hotteste av det hotte, og det eneste som stod på lista når bedrifter skulle inn i nye lokaler. I dag vet vi som har jobbet i åpent landskap noen år at det fører til mer frustrasjon enn produktivitet. Derfor er det på høy tid å starte jobben med å omorganisere kontoret! I stedet for store åpne haller med rader av upersonlige fleksiplasser, kan man for eksempel dele rommet inn i ulike teamsoner på den ene siden, og delte soner med modulære møterom på den andre. Hver sone vil da støtte spesifikke aktiviteter med riktig teknologi. Dette kan vi lese mer om i HPs whitepaper om den nye hybride arbeidshverdagen.

Bygg inkluderende møterom

Den nye normalen innebærer at møter har både deltagere i rommet, og deltagere andre steder. Tradisjonelle møterom har kamera og skjerm på kortsiden av bordet, noe som fører til at folk ofte havner bak hverandre – og alle på møterommet blir presentert som én enkelt deltager på Teams. Ved å sette bordet med langsiden mot skjerm og kamera, og bruke teknologi som kjenner igjen og klipper ut hver enkelt fra bildet, kan alle deltagerne bli presentert som frittstående individer. Da stiller alle likt, uansett om de er i rommet eller ikke.

Planter gir sunnere luft

Nordmenn flest liker å kjenne litt nærhet til naturen. Så hvorfor ikke gi de ulike arbeidssonene litt grønt? Det er mange fordeler med planter på kontoret. Ikke bare reduserer de stress, de øker også produktiviteten, gir bedre akustikk, stimulerer kreativiteten, og renser luften. Det er viktig i tider hvor det legges stor vekt på et godt inneklima.

Tiltrekk nye talenter

Flinke folk vokser ikke på trær – og det gjør at det blir rift om talentene. Alle bedrifter som ønsker å tiltrekke seg nye, dyktige medarbeidere, og som samtidig ønsker å få sine ansatte til å ville jobbe på kontoret litt oftere, er nødt til å sørge for å gjøre kontoret til en attraktiv arbeidsplass. De unge lovende klør ikke etter å tilbringe åtte timer hver dag ved samme skrivebord. De ser etter et trivelig arbeidsmiljø der det er lett å veksle mellom arbeid og privatliv.

HP har lang erfaring med å legge til rette for fleksibelt arbeid. Ta en prat med HP og deres samarbeidspartnere for å få hjelp til å utvikle organisasjonen din til et attraktivt arbeidsmiljø – enten det er med fleksible fjernarbeidsløsninger som HP Anyware eller samhandlingsutstyr fra Poly.