Forbedre PC-sikkerheten med multifaktorautentisering

Featured multifactor2
Windows11 logo smaller
Den riktige enheten for hver eneste bruker

Datainnbrudd og identitetstyveri blir stadig mer vanlig. Spesielt nå som kunnskapsarbeidere jobber på ulike arbeidsplasser og ikke bare logger inn for å sikre bedriftsnettverk. Metodene som brukes av cyberkriminelle blir også mer sofistikerte. Datasikkerhet er derfor av stor betydning. 

Multifaktorautentisering kan hjelpe med dette.

Multifaktorautentisering som forsvarsmekanisme

Selv om du bruker et komplisert passord som du endrer regelmessig, er dessverre ikke den tradisjonelle påloggingsmetoden bra nok lenger. Ved å kreve at brukerne konsekvent benytter seg av multifaktorautentisering vil administratorer minimere sannsynligheten for sikkerhetsbrudd.

Problemet med passord

Cyberangrep blir mer sofistikerte, forekommer hyppigere og koster de berørte organisasjonene mye penger. I tillegg kan konsekvensene av et datainnbrudd skade merkevareimaget og omdømmet til selskapet som plutselig har fått offentliggjort alle sine kunders brukernavn og passord.

Hva med å øke mengden informasjon som kreves ved innlogging? Burde ikke det redusere risikoen for identitetstyveri og kostbart datatyveri?

Jo, det er mulig, men prisen du må betale er økt frustrasjon blant brukerne, fordi de blir tvunget til å kaste bort mer tid på å taste inn forskjellige PIN-koder eller kompliserte passord. I tillegg har de fleste brukere problemer med å huske sterke passord, så de bruker svake eller standardiserte passord som er enkle å finne ut av. 

Faktisk viser forskning fra ForgeRock at det var så mye som 450 % flere angrep på brukernavn og passord i 2020 sammenlignet med 2019 – en trend som har fortsatt gjennom 2021 og inn i 2022.

Å finne en måte å strømlinjeforme påloggingsprosessen og samtidig redusere sannsynligheten for angrep er avgjørende hvis du ønsker langsiktig suksess med dine identitetssikkerhetstiltak. Nøkkelen er å kombinere to eller flere autentiseringer på en måte som er enkel for brukerne og derfor lett å administrere for IT.

Multifaktorautentisering styrker identitetssikkerheten
Featured multifactor

Hvordan kan identitetsdata sikres bedre? Ved å bruke ulike typer sikkerhetsfaktorer i stedet for mange faktorer av samme type. Faktorene kommer i tre hovedtyper:

  • Noe brukeren vet (passord eller PIN-koder).
  • Noe brukeren har (Bluetooth®-telefoner eller smartkort).
  • Noe brukeren er (ansikts- eller fingeravtrykkgjenkjenning).

Kombinasjonen av to eller flere av disse faktorene ved pålogging øker sikkerhetsnivået uten å belaste brukeren med en kjedelig påloggingsprotokoll.

Få det sikreste Windows noensinne med Windows 11 Pro

HP tilbyr administrasjon av identitetsautentisering gjennom HP Client Security Manager som støtter to autentiseringsfaktorer. Og det er ikke alt. Windows 11 Pro som operativsystem gir også mobile arbeidere den sikkerheten de trenger. Tross alt er Windows 11 Pro den sikreste Windows noensinne, med sterk innebygd sikkerhet. Kombinert med HP Wolf Security, blir dette verdens sikreste PC-er, og dine ansatte kan jobbe trygt hvor som helst.

HPEliteFolio2022

HP Elite Folio

Denne lette 13,5-tommeren har et batteri som varer veldig lenge. Dessuten lar denne 2-i-1-enheten dekket i vegansk kunstlær deg bruke enheten både som laptop og nettbrett. Dette lar deg jobbe trygt og produktivt hvor som helst; et must i det hybride arbeidsmiljøet. Visste du forresten at Secure Core PC-er – som HP Elite Folio – er de sikreste Windows-PCene noensinne? De kommer med sterke sikkerhetsløsninger som proaktivt jobber for å forhindre infeksjoner, beskytte informasjon og forenkle sikkerheten.

  • Qualcomm® Snapdragon™ 8cx Gen 2-prosessor
  • Windows 11 Pro
  • Opptil 512 GB M.2. NVME 2280 SSD
  • Rask lading
  • Vegansk skinndesign
  • Valgfri 5G-tilkobling
  • Praktisk, innebygd lagring og lading av HP Elite Slim Active Pen over tastaturet